Bewindvoering

Past bewindvoering bij mij?

Kunt u de rekeningen niet meer betalen? Worden de schulden steeds hoger. Komen er aanmaningen en dwangbevelen met de post? Durft u de enveloppen niet meer open te maken? Geldproblemen kunnen iedereen overkomen. Bijvoorbeeld na ontslag, echtscheiding, overlijden van een partner, ernstige ziekte, etc. Het kan ook dat het voor iemand te ingewikkeld is om de geldzaken zelf te regelen, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of dementie. Financiële problemen hebben grote gevolgen en kunnen zelfs iemands leven op zijn kop zetten. Hulp en bescherming in de vorm van bewindvoering kan dan noodzakelijk zijn.

Geldproblemen gaan niet vanzelf voorbij, u heeft professionele hulp nodig: iemand die uw financiële belangen gaat bewaken en uw geldzaken voor u gaat regelen. Bewindvoering is een beschermingsmaatregel die door de rechter wordt bepaald. De rechter benoemt dan een bewindvoerder. U mag zelf aangeven welke bewindvoerder u wilt. Deze bewindvoerder gaat dan de financiële zaken regelen. Vaak kan een bewindvoerder voorkomen dat schulden verder oplopen of kan de bewindvoerder een betalingsregeling maken. Ook kan de bewindvoerder een aanvraag doen voor een schuldhulptraject zoals de WSNP (via rechter) of de MSNP (via gemeente) zodat je na een paar jaar schuldenvrij kunt zijn. 

Een belangrijk voordeel van een (professionele) bewindvoerder die door de rechtbank is benoemd, in plaats van een vriendelijke kennis die hulp aanbied, is dat de rechtbank toezicht houdt op het werk van de bewindvoerder. Ieder jaar moet de bewindvoerder alles tot op de euro nauwkeurig verantwoorden aan de rechtbank. Een professionele bewindvoerder moet bovendien een passende opleiding hebben en worden goedgekeurd door de rechtbank. En de professionele bewindvoerder moet verplicht een goede verzekering hebben voor als er toch iets verkeerd zou gaan. Een professionele bewindvoerder is dus de veiligste hulp bij financiële problemen. Dat kan ook de reden zijn voor een familie om te kiezen voor een professionele bewindvoerder, in plaats van bijvoorbeeld een familielid de geldzaken te laten regelen.

Hulp vragen is geen schande, hier is wel moed voor nodig.

Wat doet een bewindvoerder voor mij?

De diensten die u kunt verwachten bij Goed met geld Bewindvoering zijn beschermingsbewind en schuldbemiddeling. Hierbij kunt u denken aan het volgende:

 • Een budgetplan opstellen en bepaling van het bedrag waarmee u boodschappen kunt doen
 • Het aanvragen van vrijstellingen of bijzondere bijstand.
 • Het regelen van de belastingaangifte
 • Het stoppen van onnodige abonnementen en onkosten.
 • Nieuwe bankrekening openen
 • Toeslagen aanvragen
 • Het aanvragen van uitstel van betaling of betalingsregelingen treffen
 • Betaling van vaste lasten en zorgen dat u verzekerd blijft
 • Het verwerken van de binnenkomende post
 • Jaarlijks rapporteren aan de rechtbank
 • Het bewaken van het bedrag waar geen beslag op mag worden gelegd

Contact

Stuur ons een bericht via onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met u op. Gaat uw voorkeur uit naar een e-mail, een brief, een telefoontje of WhatsApp? Het kan allemaal. Wij nemen uiterlijk binnen 48 uur contact met u op. Onderaan de pagina kunt u de benodigde gegevens vinden.

info@goedmetgeldbewindvoering.nl

+31 6 83 61 69 92

Postbus 46, 9050AA Stiens, Nederland

KVK-nummer: 78570441

Ma t/m Do : 11:00 - 13:00

Of stuur ons een bericht